Sligro Food Group är engagerad i hållbarhet

Marknadsledande inom food service Sligro Food Group har ett starkt engagemang för hållbarhet.

“Vår ambition är att halvera våra CO2-utsläpp per euro i omsättning med inte mindre än 50% jämfört med 2010. Att begränsa vår el- och gasförbrukning spelar en avgörande roll för detta. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt detta på både våra befintliga och nya platser.” säger Erik-Jan Termaten, Energy Project Manager på Sligro Food Group Nederland BV

Som exempel nämner Termaten den 25 280 m² stora nya byggnaden i Deventer, som har utformats och byggts enligt BREEAM-NL:s certifieringskriterier “Outstanding”.

Ny produktkombination

“Optimal separation är avgörande, särskilt vid frysar”, säger Deweerdt. “Inte bara för att garantera optimal temperaturseparation, utan framförallt för att förhindra fuktinträngning och problem som snö, dimma och isbildning. Detta kan trots allt leda till betydande energi- och effektivitetsförluster, höga underhållskostnader och till och med produkt- eller personskador. Med detta i åtanke och i nära samarbete med Sligro och University of Ghent har vi noggrant inventerat förhållandena och processerna i och runt djupfrysar och frysrum. Detta har lett till utvecklingen av unika, slimmade, flexibla och helt kontrollerbara Airstop- och Powerstream-produkter, med vilka olika temperaturzoner kan separeras ännu mer effektivt. De olika produktkombinationerna tillämpades naturligtvis också i Sligros nya distributionscenter i Deventer, där vi var tvungna att hantera två typer av uppdelning: mellan de kylda (4 ° C) och icke kylda områdena (20 ° C) och mellan de kylda områdena och frysarna (-24 ° C). “

Andra artiklar

Energieffektiv temperaturseparation

Som Marknadsledande inom matservice har Sligro Food Group ett starkt engagemang för hållbarhet.

Besök hos Van Zon

Att besöka Van Zon innebär att få en inblick i en familjär atmosfär.