Permanent och kontrollerat luftflöde

Luftridån Airstop från Masterveil ger Sligro ett permanent och kontrollerat luftflöde

”Vår ambition är att halvera våra CO2-utsläpp per euro i omsättning med inte mindre än 50% jämfört med 2010”, säger Erik-Jan Termaten, Energy Project Manager på Sligro Food Group Nederland BV ”Att begränsa vår el- och gasförbrukning spelar en avgörande roll i detta. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt detta på både våra befintliga och nya platser. ”

Som exempel nämner Termaten den 25 280 m² stora nya byggnaden i Deventer, som har utformats och byggts enligt BREEAM-NL:s certifieringskriterier ”Outstanding”.

Extra luftskikt

Masterveils luftridå AIRSTOP spelar en central roll i att uppnå detta mål. Genom en beprövad högtrycksmunstycksteknik skapar AIRSTOP ett permanent och kontrollerat luftflöde som fungerar som en osynlig dörr mellan olika klimatzoner.

Powerstream: Nästa nivå av effektivitet

Masterveils Powerstream-teknik tar detta koncept ett steg längre. Genom att integrera ett extra luftlager i grundversionen ökar effektiviteten ytterligare. Powerstream är speciellt utvecklat för frysrum och använder speciella moduler som blåser luft från båda hållen, vilket skapar en neutral zon i mitten och en riktad ”separerande” stråle upptill.

Denna nya teknik eliminerar behovet av att konditionera huvudstrålen och ger lägre lufthastigheter, vilket både ökar komforten vid passage och minimerar energiförbrukningen.

Andra artiklar

Besök hos Van Zon

Att besöka Van Zon innebär att få en inblick i en familjär atmosfär.

Aktiv avfuktning med Masterveil Airstop

Sligro i Deventer valde aktiv avfuktning med Masterveil Airstop.