Om Masterveil

Vi har hjälpt kunder att lösa temperatur- och klimatproblem i mer än 30 år

Högeffektiva och kundanpassade luftridåer som ger optimal temperatur- och klimatkontroll och dessutom bättre ekonomi och miljö. Det är kärnan i de helhetslösningar som Masterveil har levererat i över 30 år.

Våra luftridåer skiljer sig från nästan alla andra genom ”knivstrålemunstycket” som separerar klimatzoner från varandra med hjälp av tryck och låga luftvolymer. Munstycket är en Masterveil-innovation som varit med sedan starten.

Till oss kommer företag från de nordiska länderna, Tyskland, Belgien och Nederländerna när de enkla standardlösningarna inte räcker till. Alla luftridåer från Masterveil konstrueras och tillverkas för att möta behoven hos varje enskild kund. Vi är inte bara en av de få tillverkare i Sverige som har den specialistkompetensen; vi har dessutom överlägset längst erfarenhet av kundanpassade lösningar.
Tack vare anpassningen kan funktion och kvalitet läggas på precis den nivå som kunden vill ha, utan standardlösningars kompromisser.

Udda mått är inget problem. Den längsta luftridå som vi har levererat är 100 meter.
Svåra förhållanden på utsidan av porten som exempelvis hård vind och starkt kyla kan vi alltid hantera.
Designkrav möter vi gärna. Det är spännande att se och höra vad arkitekter tänker. Luftridålösningarna antingen kan sticka ut eller smälta in i den omgivande miljön.
Komplicerade väggkonstruktioner eller mått på insidan av porten tar vi hänsyn till så att installationen blir så enkel som möjligt att genomföra.
Tuffa arbetsmiljökrav har vi alltid full förståelse för.

Efter mer än 30 år har vi varit med om det mesta. När det kommer nya utmaningar tycker vi att det är intressant och roligt att lösa dem på bästa sätt.

Våra kunder är företag inom industri, logistik/transport, livsmedel, detaljhandel, fastigheter; kort sagt inom alla branscher där luftridåer kan göra nytta. Dessutom används vår teknik för luftriktning exempelvis också på:

Sågverk för bortblåsning av spån och damm
Järnvägsstallar för torkning av lok och vagnar efter tvätt.
Bagerier för att hålla ute fåglar.