Aktiv avfuktning med Masterveil Airstop

Sligro i Deventer valde aktiv avfuktning med Masterveil Airstop.

”Vår ambition är att halvera våra CO2-utsläpp per euro i omsättning med inte mindre än 50% jämfört med 2010”, säger Erik-Jan Termaten, Energy Project Manager på Sligro Food Group Nederland BV ”Att begränsa vår el- och gasförbrukning spelar en avgörande roll i detta. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt detta på både våra befintliga och nya platser. ”

Som exempel nämner Termaten den 25 280 m² stora nya byggnaden i Deventer, som har utformats och byggts enligt BREEAM-NL:s certifieringskriterier ”Outstanding”.

Osynliga dörrar för energieffektiv temperaturseparation!

Airstop och Powerstream

Airstop- och Powerstream kan matas från en fläkt. Dessutom är det möjligt att koppla olika funktioner till systemet. Sligro i Deventer valde till exempel aktiv avfuktning, som skyddar mot ännu högre fuktbelastningar. ”Vi kommer snart också att introducera en 2.0-version av Powerstream, baserad på glykol och med värmeåtervinning”, säger Deweerdt. ”Detta gör att användarna kan spara ännu mer energi.”

Förutom distributionscentralen i Deventer har Masterveil nyligen även konstruerat, tillverkat och levererat luftridåerna till Sligros distributionscentraler i Maastricht, Breda, Vianen och Antwerpen, som har byggts och inretts på ett liknande sätt.

Andra artiklar

Permanent och kontrollerat luftflöde

Luftridån Airstop från Masterveil ger Sligro ett permanent och kontrollerat luftflöde

Dörrarna gör skillnaden

Seacon Production säger: "Dörrarna gör skillnaden"